Čistka na dráze pokračuje. Skončil výkonný ředitel Šebeňa, druhý muž firmy

České dráhy

České dráhy Zdroj: profimedia.cz

Na Českých drahách pokračuje vymetání lidí, kteří zde zbyli po nedávno odvolaném generálním řediteli Petru Žaludovi. Nové představenstvo drah v čele s Daliborem Zeleným dnes odvolalo výkonného ředitele (dříve náměstka) pro marketing a produkty Miroslava Šebeňu. Server E15.cz informaci získal z důvěryhodného zdroje.

Miroslav Šebeňa zároveň řídil i strategii a obchod ČD. Až do konce července byl rovněž v představenstvu společnosti, musel ale uvolnit místo nové garnituře. V podniku měl přitom pověst pracovitého profesionála, který do představenstva nechtěl. Do ČD přišel stejně jako Žaluda z finanční skupiny AXA.

Informace o jeho případném nástupci na veřejnost zatím nepronikly. Dráhy po nástupu Zeleného působí jako němá barikáda. Sám ředitel odkázal s jakýmikoliv dotazy na tiskové oddělení. „Personální změny na úrovni vyššího a středního managementu Českých drah mají posílit odbornost řídících pracovníků. Jde o interní změny, o kterých budeme standardním způsobem informovat naše nadřízené orgány a zaměstnance,“ zní prohlášení tiskového oddělení.

Zemětřesení zatím přežil „Žaludův“ výkonný ředitel pro ekonomiku Petr Vohralík. Jako o možné posile drážního managementu se hovoří o Zbyňku Honysovi, který dnes vede komunikační odbor Správy železniční dopravní cesty. Sám Honys serveru E15.cz předběžnou nabídku od ČD bez bližších podrobností potvrdil. Čeká prý ale na definitivní potvrzení nabídky.