ČSA po třech týdnech redukují linky z Bratislavy

ČSA přestanou létat do Bratislavy.

ČSA přestanou létat do Bratislavy. Zdroj: E15, Stepan Bruner

České aerolinie (ČSA) po třech týdnech provozu omezují pravidelné linky z Bratislavy. Aerolinky z nového balíku 21 spojů týdně ruší dva lety. Informoval o tom portál etrend.sk. ČSA nedávno oznámily, že od srpna pozastaví linku mezi Prahou a Bratislavou; společnost to odůvodnila právě zavedením přímých linek z Bratislavy do evropských metropolí.

„Mohu potvrdit, že na linkách do Bruselu a Říma jsme přizpůsobili počet frekvencí aktuální situaci na trhu,“ uvedla mluvčí ČSA Hana Hejsková. Do Bruselu budou ČSA létat z Bratislavy jen dvakrát a do Říma čtyřikrát týdně.

Provoz na linkách z Bratislavy do šesti evropských měst včetně Amsterodamu, Barcelony, kyperské Larnaky či Paříže odstartovaly ČSA v druhé polovině června. Společnost v květnu uvedla, že během prvních tří měsíců chce na těchto linkách přepravit 54 tisíc pasažérů.

Portál etrend.sk napsal, že ČSA sice přinesly atraktivní ceny, ale nabídkou letů z Bratislavy málo oslovují například obchodní cestující. „Ne velmi šťastné bylo i otevření nových linek uprostřed rušné letní sezony, na kterou už lidé měli naplánované dovolené nebo koupené letenky,“ dodal etrend.sk.

Portál poznamenal, že ČSA se rozhodly od srpna přerušit dva denní spoje mezi Bratislavou a Prahou navzdory tomu, že jejich nové linky ze slovenské metropole ještě nejsou zavedené. Pokles cestujících na letech ČSA mezi hlavními městy Česka a Slovenska prý nastal už loni poté, co aerolinky přestaly létat do Severní Ameriky nebo na londýnské letiště Heathrow.

Mnoho Slováků tak údajně začalo využívat služby vídeňského letiště, které je od Bratislavy vzdáleno necelou hodinu jízdy autem. ČSA už letos zrušily plánovanou linku do ukrajinského Charkova. Létat měla původně od počátku června, později aerolinky začátek letů o měsíc posunuly a nakonec spoj vůbec nespustily.