ČSA začnou létat k Balatonu. Sázejí na lázeňské hosty

ATR-42 ČSA přistává v Praze

ATR-42 ČSA přistává v Praze Zdroj: E15 Stepan Bruner

České aerolinie začnou od 28. července provozovat pravidelnou linku z Prahy do maďarského lázeňského města Hevíz. Zájem očekávají především ze strany německé, ruské a skandinávské klientely. Spojení plánují ČSA provozovat během letní sezony každé pondělí.

„Původně to bylo zamýšleno jako pravidelný charter, ale nakonec půjde o pravidelný let,“ uvedl mluvčí tuzemského dopravce Daniel Šabík s tím, že na spojení aerolinie spolupracují s maďarskými cestovními kancelářemi. Letenky si zájemci mohou pořídit i přímo prostřednictvím internetového prodeje ČSA.

Spoj bude z pražského ruzyňského letiště odlétat ve 12:10 a na letiště Hévíz-Balaton přiletí ve 13:35 hodin. Zpáteční let je pak naplánován na 15:00 s příletem do Prahy v 16:30, uvedly aerolinie.

Letový řád navazuje na přílety cestujících z Německa, Ruska a z Dánska. Ranní vlna cestujících, kteří přiletí na ruzyňské letiště, tak bude moci během hodiny odlétat dále směrem k Balatonu, uvedl Šabík. Při cestě zpět rovněž budou mít dost času pro přestup na lety do svých domovských destinací.

České aerolinie v posledních letech prochází ozdravnou kúrou spojenou se zmenšováním letadlové flotily a snižováním počtu destinací. V nabídce zatím zůstává i maďarské metropole Budapešť, loni ale dopravce snížil počet týdenních frekvencí.

Za loňský rok aerolinky vykázaly ztrátu 922 milionů korun při tržbách 13,3 miliardy korun. Je to nejhorší výsledek od roku 2009, v minulých letech však čísla zkresloval rozprodej majetku, který dopravci pomáhal přežít.

Jozef Sinčák: Kyjevská letecká linka propadla o čtvrtinu