CZ Loko uhájilo opravy „brejlovců“

Více peněz do vlaků. České dráhy plánují letos zvýšit investicedo modernizace vlaků nejméně na 7,1 miliardy korun, případně až na 8,6 miliardy, pokudzajistí financování. Loňské investice dráhy odhadují na 5,6 miliardy korun. ČD dokončízprovoznění 75 souprav City Elefant a začnou nasazovat 33 motorových vozů RegioShuttle.Pro dálkovou dopravu firma do poloviny roku nasadí 110 vylepšených rychlíkových vozů.Bude také pokračovat modernizace 19 dieselových lokomotiv Brejlovec (na snímcích).

Více peněz do vlaků. České dráhy plánují letos zvýšit investicedo modernizace vlaků nejméně na 7,1 miliardy korun, případně až na 8,6 miliardy, pokudzajistí financování. Loňské investice dráhy odhadují na 5,6 miliardy korun. ČD dokončízprovoznění 75 souprav City Elefant a začnou nasazovat 33 motorových vozů RegioShuttle.Pro dálkovou dopravu firma do poloviny roku nasadí 110 vylepšených rychlíkových vozů.Bude také pokračovat modernizace 19 dieselových lokomotiv Brejlovec (na snímcích). Zdroj: ctk

České dráhy pokračují v zadávání dlouhodobých zakázek na periodické opravy a údržbu svých strojů. Naposledy v lednu uzavřely smlouvu s českotřebovskou společností CZ Loko, která se bude po dalších pět let starat o legendární motorové lokomotivy zvané Brejlovec. Konkrétně jde o řady 750.7 a 754.

Dráhy provozují 76 takto označených brejlovců, z čehož devatenáct prošlo modernizací právě v dílnách CZ Loko. Společnost se Českým drahám o brejlovce starala i v uplynulém období, nyní zvítězila v novém tendru a získala smlouvu v hodnotě kolem 220 milionů korun.

CZ Loko patří mezi dvorní opraváře Českých drah, už v létě získalo smlouvy na údržbu vybraných elektrických lokomotiv a vagonů celkem za více než 600 milionů korun. Firma právě vysílá na víceletý pronájem tři posunovací lokomotivy do Itálie. Počet jejích lokomotiv tam tak dosáhne téměř šesti desítek.