Další letadla Travel Servisu míří do Kanady

Travel Service

Travel Service Zdroj: ctk

Léto zdaleka neskončilo, český letecký dopravce Travel Service už ale přemýšlí, kam přemístí svá letadla na slabší zimní sezonu. Vypadá to přitom, že se pro českou firmu stává zemí zaslíbenou Kanada. K několikaleté spolupráci se společností Sun Wings, pro kterou loni v zimě létalo 11 letadel Travel Servisu, letos přibude nový kontrakt. Travel Service počítá s tím, že se na pronájmu letadel dohodne s významným kanadským dopravcem Air Transat.

Půjde zatím o dva stroje i s posádkou, takzvaný ACMI pronájem. „Letadla budou nasazována na linky z Kanady do Karibiku,“ řekla mluvčí Travel Servisu Vladimíra Dufková. Air Transat každý rok přepraví okolo tří milionů cestujících do téměř 60 destinací ve 25 zemích. Aerolinie patří do skupiny touroperátora Transat a od letošního léta létají i do Prahy.

Pokračovat by měla i celoroční spolupráce Travel Servisu s Oman Air, pro které létají dva stroje Boeing 737 – 800. „Další kontrakty jsou v jednání, například s Pakistan International Airlines na pronájem dvou až čtyř letadel,“ doplnila Dufková.

Ve hře jsou opět také Jet2 či Mega Maldives

Finanční podmínky a podíl ACMI pronájmů na tržbách firma nezveřejňuje. Z celkového počtu 5,1 milionu loni přepravených cestujících na ACMI připadá téměř 900 tisíc cestujících. Minulou zimu vedle již zmíněných společností létaly stroje Travel Servisu například i pro firmy Jet2 nebo Mega Maldives. Spolupráce s nimi není vyloučena ani letos.

Pod vlastní značkou působí Travel Service v Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Švýcarsku, Francii a na Kanárských ostrovech. Flotila nyní čítá 43 letadel. Také jejich vytěžování v zahraničí během zimy stojí za pozitivními výsledky firmy. Loni vykázala hrubý zisk 219 milionů korun.