DHL investuje 36 milionů do nových aut

Ekologická přeprava

Ekologická přeprava Zdroj: DHL

Tuzemská pobočka kurýrní společnosti DHL Express letos obmění polovinu svého vozového parku. Nakoupí 42 dodávek Volkswagen Crafter za 36 milionů korun. Dovozce automobilů doplnil, že 29 vozů již DHL převzala.

Nová skříňová vozidla v tradiční žluté barvě DHL mají zvýšit přepravní kapacitu a zrychlit doručovací proces. „V posledních letech jsme zaznamenali značný růst objemu zásilek v řádu desítek procent a při zachování současné vysoké produktivity jsme se rozhodli obměnit naše kurýrní auta, abychom tak zvýšili naši přepravní kapacitu a usnadnili a zkvalitnili práci našich kurýrů,“ uvedl generální ředitel Ian Wilson.

Vozy Crafter vyrobí VW na zakázku. Postupně se objeví na silnicích v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Jihlavě, Liberci, Olomouci, Ostravy a Plzně. Nahradí tak některé z 88 stávajících kurýrních vozidel. Celkové investice do nových vozů, které jsou vyráběny na zakázku, se pohybuje kolem 36 milionů korun.

Volswagen CrafterVolswagen Crafter|VW

Jedním ze specifických znaků nových vozů je regálový systém v nákladovém prostoru auta, který umožňuje kurýrovi maximální využitelnost objemu vozidla a lepší dostupnost k samotným zásilkám. Tím se má zrychlit doručování a vyzvedávání zásilek. Automobily obměňují i další dopravci. Například Česká pošta.

Svůj vozový park postupně obměňuje i konkurenční Česká pošta, která chce letos nakoupit 1300 aut, z toho přes 400 na CNG.