Do Bruselu se kvůli útokům z Prahy nelétá, let asi zruší i ČSA

ČSA

ČSA Zdroj: CTK

Kvůli teroristickým útokům v Belgii bylo zrušeno všech pět dnešních zpátečních letů mezi Prahou a bruselským letištěm Zaventem. Neodletí ani první čtvrteční spoj Brussels Airlines v 06:45.

Do Bruselu dnes neodletěly spoje v 06:45, 06:55 a 11:35, nepoletí ani linky v 17:40 a 18:10. Jediným dnešním leteckým spojením mezi Prahou a Bruselem tak bude let Ryanair, který do Česka přiletí z druhého bruselského letiště Charleroi ve 20:40 a poté se vrací zpět. Pražské letiště na svém webu upozorňuje cestující, aby sledovali aktuální stav svého letu nebo se informovali u letecké společnosti.

Společnost Student Agency kvůli obtížnému leteckému spojení s Bruselem vypraví mimořádný autobus z belgické metropole do Prahy pro ty klienty, kteří se momentálně nemají jak dostat zpátky do České republiky. Spoj bude odjíždět ve čtvrtek v 18:30 z bruselského nádraží Gare du Nord.

Autobusy Student Agency

Ode dneška budou také autobusy Student Agency na pravidelné lince Praha - Brusel - Londýn opět zastavovat právě na původní zastávce Gare du Nord, což v úterý kvůli bezpečnostním opatřením nebylo možné. „Situaci nadále sledujeme a jsme připraveni, pokud to bude potřeba, zastávku stejně jako v úterý znovu přesunout na náhradní stanoviště,“ sdělila mluvčí společnosti Radka Šťávová.

Student Agency rovněž prodává letenky z Prahy do Bruselu. Podle mluvčí od úterý 80 procent klientů stornovalo letenky, zbyla pětina poletí v jiném termínu.

Úterní teroristické útoky na bruselském letišti a v tamním metru si vyžádaly nejméně tři desítky mrtvých a skoro dvě stovky zraněných. K útokům se přihlásil Islámský stát, který pohrozil atentáty i dalším zemím, jež proti němu bojují. Česko okamžitě zpřísnilo bezpečnostní opatření mimo jiné na všech mezinárodních letištích a v pražském metru.