Dvořák: Žádná dohoda s Travel Servisem neexistuje

Letadla ČSA

Letadla ČSA Zdroj: Profimedia

Šéf Českého aeroholdingu Miroslav Dvořák se včera vyjádřil k okolnostem privatizace Českých aerolnií (ČSA). Překvapivé bylo především jeho sdělení, že neexistuje žádná dohoda se společností Travel Service o ukončení charterových letů pod značkou Holidays Czech Airlines. O dohodě přitom mluvil v prosinci šéf rezortu financí Miroslav Kalousek.

Šlo o soudní spory Travel Servisu s ČSA zhruba o 2,5 miliardy korun. Podle Kalouska dohoda zbavila ČSA všech rizik, která mohly soudní procesy přinést. „Vedli jsme celou řadu tvrdých jednání se zástupci Travel Servisu a uzavřeli jsme dohodu, podle které Travel Service všechny žaloby stáhne a společnost Holidays ukončí veškerou činnost na charterovém trhu,“ prohlásil v prosinci ministr financí.

„To je třeba uvést na pravou míru. Tak, jak to představil pan ministr, to nebylo úplně šťastně odprezentované, neexistuje žádná dohoda,“ řekl včera Dvořák. Podle něj šlo o jednostranné manažerské rozhodnutí mateřského Českého aeroholdingu.
Travel Service už ale některé žaloby zastavil. Hlavním důvodem uvedení věci na pravou míru tak je zřejmě obava ze soutěžního práva.