EasyGO uspělo na pražském letišti. Loni odbavilo 130 tisíc cestujících

ČSA s novými reklamními nosiči

ČSA s novými reklamními nosiči

Český IT projekt se opět povedl. Když byly samoobslužné brány pro odbavení cestujících v prosinci 2011 na pražském letišti poprvé instalovány, bylo EasyGO prvním zařízením svého druhu ve střední a východní Evropě. Za uplynulý rok už bylo systémem odbaveno více než 130 tisíc cestujících a lidé ho využívali opakovaně.

Systém přináší držitelům biometrických pasů nad 18 let, kteří jsou zároveň občany EU, úsporu času při přechodu státní hranice, kde jsou systémem v krátkém čase samoobslužně odbaveni. Vlastní odbavení netrvá déle než 16 až 20 vteřin.

Dodavatel projektu EasyGo Vítkovice IT Solution uvádějí systém mezi svými nejvýznamnějšími referencemi. Firma při realizaci tohoto projektu spolupracovala se společností secunet security Networks AG.

Použité řešení rychlého odbavení vychází z obdobného, které bylo úspěšně vyzkoušeno a zavedeno na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem.

Na reference má společnost právo, protože po zkušenostech s provozem na pražském Letišti Václava Havla se stala i vítězem prestižní soutěže IT projekt roku 2012.