Ekologická silniční přeprava s DHL Freight

Ekologická přeprava

Ekologická přeprava Zdroj: DHL

DHL Freight, přední poskytovatel silniční přepravy v Evropě nabízí pro své zákazníky nové ekologické produkty. Jedná se o vykazování emisí CO2 a kompenzace uhlíkových emisí prostřednictvím certifikovaných environmentálních programů.

Zákazníci, kteří používají služby kusové i celovozové přepravy po Evropě, Blízkém východu i severní Africe, mohou požádat o výkaz emisí CO2 s podrobnými informacemi o vyprodukovaném CO2 během přepravy jejich zásilek na každé trase. DHL Freight nabízí rovněž možnost kompenzovat emise vytvořené během přepravy prostřednictvím certifikovaných environmentálních programů.

„Neutralizace uhlíkové stopy a CO2 reporting jsou nové služby, které od letošního roku našim klientů v této oblasti nabízíme. Jak je obvyklé, zájem odpovídá současné společenské situaci v České republice. Zájem tedy mají především velké nadnárodní firmy, které mají odpovědný přístup k životnímu prostředí pevně zakotven ve svých strategiích, ostatně podobně jako DP DHL“, říká Ing. Vít Návrat, MBA, ředitel divize DHL Freight v České republice.

Společnost Deutsche Post DHL se jasně hlásí ke společenské odpovědnosti řadou projektů a aktivit. V oblasti životního prostředí je prioritním cílem závazek snížit do roku 2020 produkci uhlíkových emisí o třicet procent ve srovnání s úrovní v roce 2007.

„V ČR jsou nasazena i alternativní vozidla na zemní plyn, která produkují výrazně méně škodlivin než vozidla s klasickým pohonem. Oproti benzinu zemní plyn nabízí potenciál dvaceti až dvaceti pěti procentního snížení emisí CO2 (oproti naftě o 15%)“, dodává Vít Návrat.

www.dhlfreight.cz