Flixbus posiluje spoje na Ukrajinu a do Polska

Flixbus

Flixbus Zdroj: Flixbus

FlixBus
2
Fotogalerie

Německý autobusový dopravce Flixbus rozšíří od 27. července spojení z Prahy na Ukrajinu. Přibudou nové přímé linky do Kyjeva, Lvova, západoukrajinského města Rivne (dříve Rovno) a do Žytomyru. Počet spojení na Ukrajinu a do Polska, kam z Česka expandoval už minulé léto, plánuje společnost posílit v srpnu.

"Cestovatelé z českých měst budou moci dojet bez přestupu do několika destinací na Ukrajině a v Polsku. Více denních spojení, která je možné si již nyní rezervovat online, bude z Prahy jezdit od 10. srpna," uvedla ve zprávě mluvčí společnosti Nina Göbbelsová.

V Česku FlixBus působí od roku 2014 a spolupracuje zde především s tuzemskou přepravní společností Umbrella. Letos v květnu společnost oznámila zavedení přímé linky do Splitu. Celkem autobusový operátor prostřednictvím partnerských dopravců působí ve 24 evropských zemích, kde denně provozuje spoje do 1200 destinací. Počet cestujících za Česko společnost neuvádí, pochlubila se ale jejich meziročním 50procentním nárůstem ve druhém letošním čtvrtletí.