FlixBus spouští z Prahy nové linky

Flixbus

Flixbus Zdroj: Flixbus

Německý autobusový dopravce FlixBus, který se snaží konkurovat zavedeným středoevropským společnostem, pokračuje ve své ofenzivě. Nově spouští z pražského nádraží Florenc přímé linky do Itálie a Švýcarska.

Poté, co v dubnu FlixBus spustil noční linky do západoevropských metropolí Londýna, Bruselu a Amsterdamu, nyní otevírá také linky do italského Milána a švýcarského Curychu. Ty budou rovněž operovat v nočních hodinách. Na sever Itálie bude dopravce cestující vozit od 829 Kč, do Curychu začíná cena jízdenek na 729 Kč.

FlixBus: Nové autobusy do Itálie, Švýcarska a k chorvatskému pobřeží

Mnozí Češi budou moci stále se rozšiřující síť společnosti FlixBus využít například již během prázdnin. Nedávno totiž začaly zelené autobusy jezdit také do Ljublaně a Záhřebu. Tam se cestující z Prahy dostanou s jedním přestupem.

FlixBus rovněž rozšiřuje své partnerství se středoevropskými přepravci. Poté, co koncem roku 2015 začal spolupracovat s českým Leo Expresem, oznámil svou kooperaci s polským lídrem v autobusové přepravě, společností PolskiBus. Díky tomu se mohou čeští cestující v rámci jedné sítě ještě lépe dopravit například do Krakova, či Mukačeva.

Společnost FlixBus byla založena v roce 2011, první linky však spustila až v roce 2013, po deregulaci německého trhu. V současnosti provozuje až 100 tisích spojů mezi 800 destinacemi v 19 zemích.