Karlovarské letiště hlásí rekordní počty cestujících

Letiště Karlovy Vary

Letiště Karlovy Vary Zdroj: Chaloupka Miroslav

Letištěm Karlovy Vary prošlo v září 11 175 cestujících, což je nejvíc za letošní rok. Zároveň to představuje rekordní počet pasažérů odbavených během jednoho měsíce v dosavadní historii aeroportu. Od ledna do září stouplo množství cestujících meziročně o 8,6 procenta na 80 081 a dosažení stotisícové hranice se očekává již počátkem prosince.

Nárůst provozu na karlovarském letišti neovlivnily ani tradičně slabší prázdninové měsíce. K lepším číslům za celý rok pozitivně přispěje i nová mezinárodní linka do ruské Ťumeně, kterou od 2. října otevřela společnost Ural Airlines. Spoj do 3600 kilometrů vzdáleného města létá jednou týdně. Ruský přepravce již vozí do lázeňské metropole také pasažéry z Jekatěrinburgu.

Letiště Karlovy Vary vykázalo za loňský rok zisk téměř devět milionů korun. Meziročně to znamenalo nárůst o 6,7 milionu. Plán se podařilo překročit dvojnásobně, a to v době, kdy letiště investovalo do své infrastruktury a pořízení techniky.

Výsledek ovlivnil rostoucí počet odbavení, oproti roku 2010 se zvýšilo zhruba o 40 procent na 99 014 lidí. Množství pasažérů v loňském roce bylo nejvyšší od vzniku karlovarského vzdušného přístavu. Letos plánuje letiště zisk 6,3 milionu korun.