Kvůli nepokojům v Egyptě přijde Travel Service o půl miliardy

Letadlo firmy Travel Service

Letadlo firmy Travel Service Zdroj: Profimedia

Český letecký dopravce Travel Service přijde kvůli zrušeným letům do Egypta o půl miliardy korun. Cestovní kanceláře, pro které létá, totiž ruší nejbližší zájezdy do Egypta.

Travel Service zrušil lety do Egypta z Česka, Slovenska, Maďarska a Polska. Reagoval tak na kroky cestovních kanceláří, které v pátek zrušily zájezdy do Egypta naplánované na nejbližší týdny. Travel Service ovládá český slovenský a maďarský charterový trh, také v Polsku patří mezi významnější hráče.

Tratit budou i cestovní kanceláře. Podle jejich asociace se ztráty vyšplhají na desítky milionů korun. Své klienty už z Egypta stáhly Čedok či CK Alexandria, do čtvrtka by měli letovisko Hurghada opustit i všichni zákazníci největší české cestovní kanceláře Exim Tours. V pátek večer se totiž v celé zemi očekávají rozsáhlé protesty.

Ministerstvo zahraničních věcí v pátek doporučilo Čechů, aby do Egypta necestovali. Výzva se týká letovisek u Rudého moře, která jsou poměrně daleko od center nepokojů. Turistům, kteří v resortech nyní pobývají, ministerstvo doporučuje neopouštět hotelové areály.