L&L Products vstupuje na český trh. V Rudné bude vyrábět textilie pro automobily

Business Park Rudná

Business Park Rudná Zdroj: Jones Lang LaSalle

Nadnárodní společnost L&L Products, výrobce komponentů pro automobilový a letecký průmysl, vstupuje na český trh. V Business Parku Rudná v příštím roce otevře výrobní linku, která bude produkovat netkané textilie pro automobilový průmysl. Do České republiky si k tomu firma z Austrálie přiveze zcela novou technologii. Vytvoří zde desítky nových pracovních míst.

V první fázi si společnost L&L Products pronajala 5300 čtverečních metrů výrobních ploch s možností rozšíření v budoucnu. Produkce bude z Rudné bude zpočátku směřovat do odbytišť v rámci Evropy.

Přidaná hodnota

„Jsme rádi, že v parku můžeme přivítat čistě výrobní společnost. Nakonec, budovy parku byly původně vystavěny právě pro výrobu s vyšší přidanou hodnotou, jakou představuje právě tato firma,“ uvedl Milan Korbelář, Associate Director oddělení industriálních nemovitostí Jones Lang LaSalle.

L&L Products v současnosti provozuje výrobní závody v USA, Evropě, Číně, Indii, Austrálii, Turecku a Brazílii. Zboží distribuuje do 37 zemí světa a má více než 800 zaměstnanců.

První haly areálu Business Park Rudná byly postaveny v roce 1997. V uplynulých 15 letech se areál rozrostl na celkem 20 hal, které dohromady nabízejí 150 tisíc čtverečních metrů skladových a industriálních ploch.

V areálu sídlí především logistické, výrobní a maloobchodní společnosti. Majitelem business parku je nemovitostní fond Heitman, správu zajišťuje společnost Jones Lang LaSalle.