Legendárnímu VW Golf hrozí konec. Kvůli emisním může být současná generace poslední

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf Zdroj: Volkswagen

Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf III citySTROMer
Volkswagen Golf II citySTROMer
8
Fotogalerie

Zrychlený nástup elektromobility rapidním tempem mění tvář automobilového světa, jaký ho známe. Zmizet z trhu mohou i tak úspěšné vozy, jakým je například VW Golf.

Tlak na elektromobilitu je neúprosný a rychle se zpřísňující emisní limity nenechávají výrobcům automobilů příliš prostoru na hledání alternativních cest. Německý deník Die Welt informuje o tom, že by tato kombinace faktorů mohla přinést konec úspěšného Volkswagenu Golf. V rozhovoru to deníku řekl nový šéf Volkswagenu, Thomas Schäfer, který donedávna působil jako šéf automobilky Škoda Auto.

VIDEO: REKLAMA NA  VW Golf II

Video placeholde
VW Golf II reklama • Volkswagen

Skupina Volkswagen ve střednědobém horizontu nevidí spalovací motory jako nákladově efektivní alternativu k elektromobilům. Zpřísňující se emisní limity a kvapem se blížící norma Euro 7, která má začít platit od roku 2025, si vynutí další zdražování automobilů se spalovacími motory. Schäfer v rozhovoru pro nedělní noviny Welt am Sonntag uvedl, že očekává jejich zdražení o 3 až 5 tisíc euro, tedy o zhruba 74 až 123 tisíc korun.

Nabídka vozů s cenou do 10 tisíc euro (cca 250 tisíc korun) se rychle zužuje již dnes, v budoucnu pak zřejmě zcela přestane existovat. „U malého auta se tyto dodatečné náklady dají jen stěží vstřebat. Levná auta se spalovacími motory tak výrazně zdraží,“ řekl Schäfer.

více se dozvíte na webu auto.cz