Lety ze Záhřebu do Prahy končí. Linka Air Croatia vydržela jen tři týdny

Spoje Air Croatia provozuje společnost Denim Air

Spoje Air Croatia provozuje společnost Denim Air Zdroj: Facebook Air Croatia

Přímá letecká linka mezi Prahou a Záhřebem, kterou na začátku dubna po řadě odkladů otevřela společnost Air Croatia, nakonec nepřežila ani úvodní měsíc provozu. Opětovné obnovení linky je nejisté.

„Kvůli problémům, které se vyskytly u našeho zpracovatele karetních transakcí, jsme se rozhodli na několik příštích týdnů zrušit naše lety.“ Takovou podobu měla zpráva pro zákazníky, kteří si již koupili letenku na budoucí lety společnosti. Někteří z nich následně emaily zveřejnili na sociální síti Facebook.

„Ve čtvrtek (23. dubna – pozn. red.) proběhl poslední let,“ potvrdila konec linky E15.cz mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková. Sama firma veřejně zrušení letů neoznámila, rezervační systém na webu Air Croatia ale nenabízí žádné spoje na několik příštích týdnů.

Aerolinky dál prodávají letenky na období od začátku června do konce letošního roku. Podle rezervačního systému z nabídky zmizí nedělní lety. Jak ale uvedla Janoušková, dopravce zatím pražskému letišti svůj návrat neoznámil. „V tuto chvíli nemáme od aerolinek do konce letní sezóny požadavky na další sloty,“ dodala.

Air Croatia zahájily lety mezi českou a chorvatskou metropolí po řadě odkladů na začátku dubna, do Česka aerolinky létaly v úterý, čtvrtek a neděli. Jako takzvaný virtuální dopravce nemá společnost k dispozici žádná vlastní letadla, spoje provozovala nizozemská firma Denim Air letounem ATR 42 s kapacitou až 52 cestujících.

Společnost se švédskými, kyperskými a izraelskými majiteli kromě Prahy létala do Záhřebu i do Budapešti, Milánu a Říma. Ani na jedné z linek nečelila žádné přímé konkurenci.