Lounský Legios získal v Německu kontrakt na dodávku stovky vagonů

Již dva velké kontrakty získala v Turecku na své vagony Legios

Již dva velké kontrakty získala v Turecku na své vagony Legios Zdroj: Archiv Profit

Lounská vagónka Legios dodá do Německa stovku železničních vozů za více než deset milionů eur, tedy přes 270 milionů korun. Kontrakt uzavřela s německým dopravcem Havelländische Eisenbahn Aktiengesellschaft (HVLE). Výsypné vozy poputují do sousední země ještě do konce letošního roku.

Podle zástupce firmy Michala Donatha Legios v souvislosti s novou zakázkou rozšíří pracovní tým o dalších 150 pracovníků vesměs s vyšší odbornou kvalifikací.

Německá společnost HVLE se specializuje na železniční nákladní dopravu v Německu, Česku a Polsku. Legios podobné kontrakty na dodávky kolejových vozidel uzavřel v letošním i minulém roce také ve Francii a Turecku. V roce 2013 překročila jejich celková hodnota částku 80 milionů eur.

Zakázky za 400 milionů korun získala vagónka také v Německu a Itálii. Stovku plošinových kloubových vagonů dodala pro společnost GTS a 38 cisteren na přepravu kyseliny sírové vyrobila pro německou firmu On Rail.

Mezi klíčové aktivity společnosti patří výroba lokomotiv a železničních vozů, dále opravárenství, modernizace a remotorizace železničních vozů všech značek, včetně renovace historických vozů.

Deutsche Bahn: LEGIOS to má zase za „Q1“