Nizozemci propadli teslamánii. Model 3 je nejprodávanějším automobilem v zemi

Tesla Model 3

Tesla Model 3 Zdroj: acz

Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model 3
10
Fotogalerie

Automobilka Tesla uspěla v Nizozemsku. Tesla Model 3 zde pokořil hranici deseti tisíc prodaných kusů od startu prodeje tohoto vozu v Evropě na začátku letošního roku. Aktuálně je Model 3 podle serveru electrek.co dokonce nejprodávanějším automobilem tamního trhu.

Podle oficiálních registračních údajů bylo jen tento měsíc zaregistrováno 2261 nových automobilů Tesla Model 3, od počátku roku jich bylo 10 426. Za americkou automobilkou se v letošních celkových prodejích umístil Volkswagen Polo, který si vybralo 9529 zákazníků. Na třetím místě skončil Ford Focus, jehož se v tomto roce prodalo 8265 vozů.

Model 3 znamená pro Teslu oživení v jejím snažení prosadit se na evropském trhu. Starší modely totiž automobilka do Evropy prodávala v řádu stovek aut, nyní jsou to tisíců kusů. A Nizozemsko je spolu s Norskem zásadním trhem, na který společnost Elona Muska cílí. Jen v tomto čtvrtletí dodala na nizozemský trh celkem čtyři tisíce vozidel.

Prodeje elektrického sedanu Mosedl 3 vyvolaly pozdvižení již od jeho vstupu na evropský trh. V dubnu tohoto roku se ho v Evropě prodalo 3630 kusů. To bylo více než například vozů BMW řady 3, Mercedes-Benz třídy C nebo Audi A4.

Prohlédněte si automobil Tesla Model 3: