Nová letadla pro ČSA připutují z Indie

ATR 72 společnosti Jet Airways stejné jako ta, které převezmou České aerolinie

ATR 72 společnosti Jet Airways stejné jako ta, které převezmou České aerolinie Zdroj: wikimedia.org

Tři letouny ATR 72, které zanedlouho obohatí flotilu Českých aerolinií, do Prahy dorazí z Indie. Firma je převezme po největších místních aerolinkách Jet Airways, uvedl server planes.cz.

Jednotlivá letadla z roku 2001 si aerolinky pravděpodobně převezmou v průběhu srpna, září a října. Francouzské letouny pro přibližně 70 cestujících mají ve flotile českého dopravce nahradit tři menší ATR 42, které ČSA vrátí leasingové společnosti.

Nové letouny se objeví například na linkách do Varšavy, Düsseldorfu či Bruselu. Měly by také nahradit výpadek společnosti Job Air, která pro ČSA dřívě zajišťovala některé linky.

Čtěte také:

ČSA po dlouhé době před zimou nezhubnou

Letecká doprava není místo, kde byste chtěli za pár let být, řekl viceprezident ČSA studentům

Letadla ATR 42 český dopravce do flotily zařadil v polovině minulého desetiletí. Původně měl sedm letounů, o jeden ale přišel při v hangáru na ruzyňském letišti. Nyní uvažuje u pořízení dalších dvou, celkem by tak mohl mít až osm strojů od francouzského výrobce patřícího pod koncern EADS.

Letouny ATR 42 ČSA vrátí leasingové společnostiLetouny ATR 42 ČSA vrátí leasingové společnosti | E15 Stepan BrunerTři letouny ATR 42 ČSA vrátí leasingové společnosti