„Zařazení tohoto druhu pokrmu na jídelní lístek jsme plánovali již delší dobu a reagujeme tím na rostoucí poptávku po bioproduktech. Další rozšíření nabídky s označením bio bude záviset na skutečném zájmu našich zákazníků,“ vysvětlil Bohumír Bárta, šéf provozovatele drážního gastroservisu, společnosti JLV.
Podle Bárty si firma musela speciálně kvůli této novince nechat certifikovat svojí centrální výrobu pro zpracování a vaření biopokrmů.
Podzimní železniční nabídku nově zpestří také kuřecí prsíčko plněné restovanou slaninou a madelandem s opékanými bramborami za 189 korun, tvarohové taštičky zalité omáčkou z lesního ovoce (45 Kč) nebo zelná přesnídávková polévka s klobásou (49 Kč). Uvedené ceny platí pro území České republiky.
České dráhy spolu s JLV touto sezonní nabídkou pokračují v konceptu Nová gastronomie, který podle Bárty přináší na každé roční období nějakou novinku.
Společnost JLV v současnosti poskytuje gastronomický servis v restauračních vozech a bistrovozech ve 23 spojích v České republice a na mezinárodních linkách například do Hamburku, Berlína, Mnichova, Vídně, Budapešti a Varšavy. Jen ve vlacích SC Pendolino navštíví klimatizované bistro Blue Bar přes 10 tisíc hostů měsíčně.