Nový Ford Mustang dorazil do Česka. Americká legenda vyjde na 1,6 milionu

Ford Mustang Cabrio

Ford Mustang Cabrio Zdroj: Ford

Ford Mustang GT
Ford Mustang GT
Ford Mustang GT
Ford Mustang Cabrio
Ford Mustang Cabrio
14
Fotogalerie

Americká ikona v nejnovější generaci přijíždí k českým prodejcům značky. Standardem je osmiválcová verze GT, nadšenci mohou sáhnout po vylepšeném modelu Dark Horse. Zpráva vyšla na Auto.cz.

Celosvětově nejprodávanější sportovní vůz se v Česku konečně začíná prodávat v nejnovější osmé generaci. Nový Ford Mustang se oficiálně představil už v září 2022, začátkem loňského léta si odbyl českou premiéru a od dnešních dnů si jej mohou zájemci jít objednat k vybraným tuzemským prodejcům. Znovuzrozená americká ikona si dodnes zachovává tradiční atmosférický osmiválec a je k dispozici ve dvou specifikacích.

Jeden z posledních puristických osmiválcových mohykánů na evropském trhu se v Česku začíná prodávat se základní cenou od 1 591 900 korun za standardní verzi GT. Nejmodernější pokračovatel legendy je v Česku dostupný s tradičními karoseriemi kupé a kabriolet. Ford k tomu doplňuje, že látkovou střechu lze zvednout nebo sklopit za osm sekund.

Ford Mustang Dark HorseFord Mustang Dark Horse|Ford

Jednou z nejvýznamnějších novinek modelu je digitální kokpit zakládající na technologii počítačových her Unreal Engine a spojuje 12,4“ digitální přístrojový štít s 13,2“ dotykovým infotainmentem SYNC 4. Všechny zájemce o kultovní americký sporťák však nepochybně bude zajímat hlavně technika pod kapotou.

Ford Mustang GT se v Česku prodává s pětilitrovým atmosférickým osmiválcem Coyote o 446 koních a 540 newtonmetrech. Standardně disponuje novým dvojitým sáním vzduchu i aktivním výfukovým systémem pro intenzivnější zvuk i rychlejší odezvu motoru. Ve standardu výbavy GT lze najít i výkonné brzdy Brembo a samosvorný diferenciál. Vybrat si mohou kupci mezi šestistupňovou manuální nebo desetistupňovou automatickou převodovkou. Novinkou všech nových Mustangů je elektronická parkovací brzda s funkcí Drift Brake.

Spolu se standardním Mustangem GT se v Česku začíná prodávat i vylepšená specifikace Dark Horse, která zaujme hlavně nadšence do opravdové řidičské zábavy. Už podle dřívějších informací ji automobilka vybavila výkonnějším chlazením motoru, převodovky a diferenciálu a udělala atraktivnější díky sportovnějším designovým doplňkům. Ford zapracoval i na přepracovaném podvozku a přidal lepivé pneumatiky Pirelli.

Více čtěte na Auto.cz >>>