Opravy koncem prázdnin zablokují klíčové dálnice

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15

Tisíce řidičů čeká v následujících dnech a týdnech hned na několika českých dálnicích nemilé překvapení. Ředitelství silnic a dálnic už nechce dál otálet s potřebnými opravami, chystá proto hned několik uzavírek na dálnicích D1, D2 a D11.

„Opravy musíme zvládnout do začátku zimního období, tedy do poloviny listopadu. Začít proto musíme co nejdříve. Poslední letní událostí, kterou jsme schopni respektovat a počkat zde s uzavírkami, jsou závody Moto Grand Prix v Brně,“ uvedla mluvčí ŘSD Martina Vápeníková.

Dělníci ale berou v potaz i zhuštěný provoz o posledním prázdninovém víkendu. U Brna proto ponechají koncem srpna volný průjezd na Prahu, po opadnutí náporu ale uzavírka přijde na řadu i zde. ŘSD chce u Brna ve čtyřech fázích vyměnit povrch vozovky nebo osadit nové osvětlení. Kolony se dají čekat až do ukončení prací v říjnu.

Ještě v srpnu se zavře také například jeden pruh D1 mezi Brnem a Ostravou, komplikace tady potrvají až do konce října. Ještě déle bude trvat uzavírka jednoho pruhu dálnice D2 směrem na Bratislavu. Tady si řidiči budou „užívat“ své až do prosince.

Dopravním problémům se zřejmě nevyhne ani hradecká D11, kde budou dělníci ve směru na Prahu kolem 15. kilometru měnit povrch. To vše je ale pro řidiče pouze jednoduchý prolog. Mnohem více času stráví v kolonách v případě, že se ŘSD podaří spustit dlouho plánovanou mezi Prahou a Brnem.