Představenstvo Letiště Praha se definitivně ztenčilo

Letiště Václava Havla v Praze

Letiště Václava Havla v Praze Zdroj: Profimedia

Letiště Praha
Letiště Praha
v
Letiště Praha
Letiště Václava Havla v Praze
7
Fotogalerie

Vedení největšího českého letiště se nově oficiálně skládá ze čtyř členů představenstva. To bylo dříve formálně pětičlenné, po personálních změnách, které proběhly na začátku ledna, zůstal ale jeden post v představenstvu neobsazený. Rozhodnutím jediného akcionáře letiště – ministerstva financí – post pátého člena představenstva definitivně zaniká. Vyplývá to z notářského zápisu, který ve středu podepsala ministryně financí Alena Schillerová (ANO).

V dokumentu se uvádí, že se členové volí na pět let, přičemž opětovná volba je možná. Důvodem změny je konec Petra Pavelce coby člena představenstva, který ukončil své působení na začátku roku. Pavelec zodpovídal za oblast rozvoje, investic, právní podpory a centrálního nákupu a logistiky.

Další změny v představenstvu pak proběhly na konci loňského roku. Novým místopředsedou se stal jeho bývalý šéf Jiří Kraus, který ve funkci nahradil Radka Hovorku. Ten v představenstvu zůstal. Zbylými členy představenstva je jeho předseda Václav Řehoř a člen Milan Špaček.

Letiště Praha se vloni po fúzi se svou mateřskou společností Českým Aeroholdingem stalo nástupnickou firmou, pod kterou nyní patří Czech Airlines Technics, Czech Airlines Handling a další společnosti. Český Aeroholding po spojení s letištěm zanikl.