Novým šéfem dozorčí rady Letiště Praha je ekonom Švejnar, nahradil Minaříka

Jan Švejnar

Jan Švejnar Zdroj: Michael Tomes

Dosavadní předseda dozorčí rady Letiště Praha Petr Minařík odstoupil z funkce, na jeho pozici zvolila šestičlenná dozorčí rada letiště ekonoma Jana Švejnara. Ke změně došlo také na pozici místopředsedy. Petra Šobotníka nahradil Ondřej Landa. Švejnar i Landa byli do okamžiku změn, které proběhly po posledním řádném zasedání rady 16. listopadu, řadovými členy dozorčí rady. Deník E15 to zjistil ze zápisu o zasedání rady.

Důvodem změn v dozorčí radě je fúze Českého Aeroholdingu a Letiště Praha, která proběhla prvního října letošního roku. Nástupnickou společností se stalo Letiště Praha, jehož dozorčí radě od 16. listopadu Švejnar nově předsedá. Dříve Švejnar působil jako předseda dozorčí rady Aeroholdingu.

“Ze dvou dozorčích rad vznikla fúzí jedna, požádali mě, abych byl předsedou a žádost jsem přijal. Aeroholding byl nad letištěm, jeden ze dvou předsedů dvou dozorčích rad se tak stal předsedou nové rady,” vysvětlil změny Švejnar pro deník E15.

“Rozvoj letiště je strašně důležitý, pro českou ekonomiku je klíčové, aby fungovaly dobře dopravní spoje. Všichni v dozorčí radě máme zájem na tom, aby se letiště výborně vyvíjelo. Doposud jsou výsledky nadmíru dobré, doufám, že to bude pokračovat,” dodal Švejnar.

Rozhodnutí dozorčí rady o personálních změnách bylo jednomyslné. Švejnar tak bude šéfem dozorčí rady Letiště Praha, které převzalo odpovědnost za veškeré smlouvy a majetek po zániku Aeroholdingu. Součástí Aeroholdingu, spadající nyní pod Letiště Praha, byly také společnosti Czech Airlines Technics, Czech Airlines Handling a další společnosti.