Ryanair chce zničit konkurenci. Slibuje nejlevnější lety mezi USA a Evropou

Ryanair

Ryanair Zdroj: profimedia.cz

Michael O'Leary, šéf největšího evropského nízkonákladového dopravce, se chce zvýšit svou dominanci na trhu. Po krátkých letech bude jeho společnost expandovat i na dlouhých tratích. Do pěti let chce být dominantním leteckým dopravcem.

Společnost Ryanair, která sídlí v irském Dublinu hodlá využít problémů konkurence, zejména firem Air France-KLM, Alitalia a Iberia SAS. „Problémy všech leteckých společností jsou závažné a jejich řešení budou neúspěšná,“ řekl pro agenturu Bloomberg Michael O'Leary. „Jsou odsouzeny k nezdaru, protože se zatím neodhodlaly opravdu výrazně snížit ceny,“ uvedl. Ten chce vyvolat revoluci i na nebi nad Atlantikem, kde hodlá konkurenci zlikvidovat opravdu nízkou cenou letenek.

Během následujících pěti let Ryanair chce získat leteckou dominanci. Posílí flotilu o 400 letadel a do roku 2018 zdvojnásobí tržní hodnotu společnosti. To má společnosti postupně otevřít cestu k výraznému posílení letů přes Atlantik. V roce 2019 chce společnost přepravit 100 milionů klientů.