Ryanair Labs míří do Brna, zaměstnají 200 lidí

Boeing 737 aerolinek Ryanair

Boeing 737 aerolinek Ryanair Zdroj: Juanedc, Flickr.com (CC BY 2.0)

Největší evropská nízkonákladová letecká společnost Ryanair plánuje další expanzi, v Brně má proto vzniknout vývojové centrum pro informační technologie. Během tří let v něm má najít práci až 200 lidí. Společně s druhým již existujícím centrem v Dublinu má pokrýt potřeby společnosti, vyplývá z inzerátu zveřejněného na portálu jobs.cz. Irská společnost na dotaz zatím nereagovala.

Dopravce má speciální divizi Ryanair Labs, která pracuje na rozvoji IT služeb a na vývoji softwaru, který firma využívá. Pro zájemce, kteří by pro něj chtěli pracovat, pořádá v sobotu 19. září den otevřených dveří v Holandské ulici č. 7 v Brně.

Společnost hledá specialisty například do pozic Java Developer, .NET Developer, QA Engineer či Adobe Experience Manager. Společnost vyžaduje pouze středoškolské vzdělání či odborné vyučení s maturitou a perfektní znalost angličtiny a češtiny.

Ryanair byl loni v počtu letadel 13. největším dopravcem na světě, ve flotile jich měl 301. Hodlá pořídit dalších 280. V Evropě jich má víc jen Air France, British Airways a Lufthansa. Co do počtu cestujících je však v Evropě Ryanair největší. Podle firemního webu dopravce denně uskuteční 1600 letů a spojuje 190 destinací. V aktuálním finančním roce, který končí v březnu, očekává čistý zisk 1,17 až 1,23 miliardy eur (zhruba 32 až 33 miliard korun). Letos oslavil 30 let existence.