Ryanair plánuje výrazně zvýšit provoz v Praze

Ryanair

Ryanair Zdroj: Profimedia.cz

Nízkonákladový letecký dopravce Ryanair chce zvýšit provoz z a do Prahy o 45 procent a ročně přepravit 1,6 milionu cestujících. Od zimního letového řádu 2018 přidá pět linek a zvýší tak jejich počet na 19.

Nově bude Ryanair vypravovat dva lety týdně do jordánského Ammánu, do Marrakéše, na izraelské letiště Eljat Evda, třikrát týdně na pařížské letiště Beauvais a do italské Pisy.

Nyní provozované lety zahrnují například Brusel/Charleroi (dvakrát denně), Dublin (denně) nebo Londýn/Stansted (třikrát denně). Ryanair zároveň nabízí navazující lety v Římě, Miláně a Portu a postupně je rozšíří na dalších letištích.

"Nové linky Ryanairu rozšíří nabídku destinací z našeho letiště na zimní sezónu 2018 o dvě úplné novinky. Jde o přímou pravidelnou linku do Marrákeše, díky které se k nám po letech vrací přímý spoj s Marokem. Očekáváme, že v obou směrech odbavíme přibližně 32 tisíc cestujících za rok. Druhou novou destinací v nabídce letiště je již avizovaná linka do Ammánu," uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Dopravce zároveň začal nabízet lety uskutečněné do května 2018 za cenu od 439 korun. Nabídka bude platit do nedělní půlnoci.