Ryanair spoléhá na Prahu. Zdvojnásobí počet letů do Dublinu a Londýna

Ještě ani neobnovila své lety z Prahy a už plánuje, jak od října svou nabídku rozšíří. Irská nízkonákladová společnost Ryanair si v Praze věří. Na svých dvou linkách do Dublinu a Londýna, jež začnou létat od dubna, chce od podzimu létat každým směrem dvakrát denně, informuje server idnes.cz.

Ryanair se vrací do Prahy po více než čtyřleté pauze. Od 1. dubna nabídne lety do Dublinu a na londýnské letiště Stansted. S tím ale plány irské společnosti nekončí, píše web.

Do 1. října bude Ryanair létat do Londýna jednou denně, poté dvakrát denně. Letadla Ryanairu budou z Prahy odlétat kolem desáté hodiny dopoledne a šesté hodiny večer, jen ve čtvrtek bude večerní spoj odlétat až v jedenáct večer.

Ryanair se tak výrazněji zapojí do boje o zákazníka na vytížené lince Praha - Londýn. Přímé spojení má Praha se čtyřmi londýnskými letišti: Heathrow (British Airways), Gatwick (easyJet), Stansted (Ryanair a easyJet) a Luton (Wizz Air). Konkurence tlačí ceny letenek už pod dva tisíce korun za zpáteční let bez zavazadel, píše idnes.cz

Letecká společnost ve svém prohlášení oznámila i rozšíření linky do irského Dublinu, kam firma od dubna začne létat pětkrát týdně. Létat by se mělo každý den dvakrát se spuštěním zimního letového řádu, dosud ale letenky nejsou v prodeji a není ani známý letový řád.