Šéf Uberu Travis Kalanick odstoupil. Zničila ho sexuální kauza a hádka s řidičem

Uber CEO Travis Kalanick

Uber CEO Travis Kalanick Zdroj: Reuters

Uber CEO Travis Kalanick
Uber CEO Travis Kalanick
Uber CEO Travis Kalanick
4
Fotogalerie

Spoluzakladatel amerického provozovatele alternativní taxislužby Uber Travis Kalanick v úterý odstoupil z funkce generálního ředitele podniku.

Uber se v poslední době potýká se sérii nepříznivých událostí, včetně obvinění ze sexuálního obtěžování v podniku či videozáznamu Kalanickovy hádky s jedním z řidičů, který si stěžoval na pokles sazeb.

 Kalanick již minulý týden uvedl, že se na blíže neurčenou dobu stáhne z vedení podniku. V úterý pak pětice významných investorů Uberu vyzvala k jeho úplné rezignaci na funkci generálního ředitele. Kalanick po několikahodinové diskuzi s investory na tento požadavek přistoupil, píše The New York Times.

„Miluji Uber víc než cokoliv na světě a v tomto obtížném okamžiku v mém osobním životě jsem přijal požadavek investorů na odstoupení, aby se Uber mohl vrátit k budování a nebyl rozptylován dalším bojem,“ cituje list z Kalanickova prohlášení. Kalanick nadále zůstane členem správní rady společnosti Uber.

Minulý týden čtyřicetiletý Kalanick uvedl, že potřebuje čas na truchlení nad svou matkou, která minulý měsíc zemřela při lodní nehodě. Prohlásil také, že je zodpovědný za současný stav podniku a že se potřebuje stát lepším vedoucím pracovníkem.

Společnost Uber již v březnu uvedla, že chce napravit svou poškozenou pověst a zlepšit firemní kulturu. V úterý v rámci snahy o zlepšení vztahů se svými řidiči oznámila, že umožní zákazníkům platit prostřednictvím její mobilní aplikace spropitné, čemuž se po léta bránila.