Šéfa pražského dopravního podniku vybere devítičlenná komise

Dopravní podnik hl.m. Prahy

Dopravní podnik hl.m. Prahy

Generálního ředitele pražského dopravního podniku vybere devítičlenná komise, její složení dnes odsouhlasilo představenstvo městské společnosti. Jméno nového šéfa firmy by mělo zaznít na konci října.

„První zasedání výběrové komise se uskuteční tento čtvrtek,“ uvedla mluvčí podniku Tereza Krásenská. Konkrétní jména členů nechtěl dopravní podnik upřesnit.

Do výběrového řízení na post generálního ředitele největší městské firmy se přihlásilo 51 zájemců. Ucházejí se o něj i bývalý ministr dopravy Radek Šmerda nebo bankéř a bývalý šéf ČD Cargo Jiří Vodička.

Nového šéfa hledá dopravní podnik poté, co musel z čela firmy i dozorčí rady nedobrovolně odejít Vladimír Lich. Členové dozorčí rady jeho odchod zdůvodňovali manažerským selháním. Došlo k němu ale poté, co Lich inicioval trestní oznámení kvůli několika nevýhodným smlouvám podniku z minula.

:

Audit, jenž na chyby ukázal, a za kterým stál Lich spolu s primátorem , je v současnosti pozastavený a nahradí ho jiný. Jeho podrobnosti určí představenstvo.