Student Agency zvýšila pololetní tržby o 35 procent

Autobus Irizar/Volvo společnosti Student Agency

Autobus Irizar/Volvo společnosti Student Agency Zdroj: Student Agency

Dopravní firmě Student Agency brněnského podnikatele Radima Jančury vzrostl v pololetí meziročně obrat o 35 procent na 2,85 miliardy korun. Dopravce plánuje za rok 2011 obrat ve výši 5,5 miliardy, což by oproti roku 2010 mělo být navýšení o více než miliardu korun.

„Na tomto růstu obratu se přitom ve většinové míře podílel prodej zájezdů a dovolených pod značkou dovolena.cz. Posílily i další aktivity v rámci Student Agency - prodej letenek či autobusová doprava,“ sdělil mluvčí skupiny Aleš Ondrůj.

Firma zvýšila obrat i za loňský rok, a to zhruba o desetinu - na 4,5 miliardy korun. Zisk byl stejný jako v roce 2009, tedy 100 milionů korun.

Podle Ondrůje letos za prvních šest měsíců vzrostl i počet zaměstnanců firmy, a to přibližně o třetinu na 1300 zaměstnanců. Na růstu počtu zaměstnanců se podílel rovněž nábor pro provoz serveru dovolena.cz a nábor nových zaměstnanců pro vlakového dopravce, dceřinou firmu RegioJet.

Internetový prodej zájezdů skupiny Student Agency přes server dovolena.cz začal fungovat loni na jaře. Od loňského do letošního května zaznamenal obrat 750 milionů korun, informoval před časem Jančura. V Česku prý za první rok svého působení získal přes 60 tisíc klientů.

Vlakový dopravce RegioJet by měl v září spustit dálkové vlaky na trati Praha - Ostrava. Nejprve bude zajišťovat přepravu cestujících se čtyřmi páry vlaků se třemi soupravami. Od přelomu roku chce nabídnout devět párů spojů každý den. RegioJet slibuje, že na železnici přinese jiný styl služeb - moderní vybavení vlaku, připojení wi-fi, palubní personál i občerstvení zdarma.

RegioJet od příštího roku začne převážet cestující i na Slovensku, a to mezi Bratislavou, Dunajskou Stredou a Komárnem.