Travel Service letos hlásí o pětinu více cestujících

Travel Service

Travel Service

Letecké společnosti Travel Service se letos daří navyšovat počet cestujících dvouciferným tempem. Od ledna do srpna využilo služeb českého dopravce přes 2,6 milionu cestujících, což je o 18 procent více než ve stejném období loni. Z toho na lety z České republiky připadá 1,4 milionu cestujících, což představuje meziroční nárůst o 13 procent. Firma působí rovněž na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Serveru E15.cz čísla sdělila mluvčí Travel Servisu Vladimíra Dufková.

„Nejvíce klientů v období od 1. ledna do 23. srpna cestovalo na charterových letech do řeckých destinací, na pravidelných linkách s naší značkou SmartWings vede Francie,“ uvedla Dufková.

Travel Service je tuzemským lídrem na trhu charterové přepravy na dovolenou. Celkem jeho nepravidelných letů zatím letos využilo o necelých 18 procent cestujících více než loni, pravidelné linky odvezly o pětinu více cestujících. Flotilu Travel Servisu tvoří 30 letadel.

Letošní přepravní výsledky společnosti jsou nad průměrem celkových čísel pražského letiště. Vzdušného přístavu v Ruzyni využilo od ledna do července 6,7 milionu pasažérů, meziročně o pět procent více. U charterů přitom letiště vykazuje 720 tisíc cestujících a stagnaci.

České aerolinie za sedm měsíců přepravily na pravidelných linkách 2,5 milionu cestujících, což je meziročně o tři procenta méně. Travel Service je po neúspěšné účasti v privatizaci ČSA nyní aktivním zájemcem o maďarského konkurenta Malév. Konkrétní stav jednání s Maďary nechtěla Dufková komentovat.