Vagon pro nezadané: ano, nebo ne? ptá se dopravní podnik v anketě

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) stále ještě nevzdal záměr vyčlenit jeden z vagonů metra nezadaným. Na webových stránkách zveřejnil anketu, v níž se cestujících ptá, zda je metro vhodným místem pro seznamování a zda by podle nich mohl mít projekt úspěch. Lidé mohou hlasovat do neděle.

Prostřednictvím formuláře mohou cestující odpovědět na tři anketní otázky. DPP se dotazuje, zda se hlasující už někdy v MHD seznámili, zda si myslí, že lidé dávají přednost virtuálním způsobům seznamování před běžným kontaktem a zda je podle nich možné navázat vztah při jízdě v metru.

„Prozatím nemohu sdělit bližší informace ohledně vagonu k seznámení, projekt se teprve připravuje a není doladěn do detailů,“ uvedla mluvčí podniku Aneta Řehková.

Myšlenka, aby poslední vagon v soupravách metra sloužil pro seznamování, se poprvé objevila v květnu. Rozhořela se kvůli tomu živá diskuse, komentáře si projekt vysloužil i v zahraničních médiích. „Anketu jsme spustili proto, jelikož se v květnu objevilo spousta reakcí, ať již pozitivních či negativních,“ uvedla mluvčí. „Zajímá nás názor veřejnosti využitelný k tomuto projektu,“ doplnila.

Dopravní podnik od té doby s realizací záměru váhá. Řeší, zda by měly takové vagony jezdit s každou soupravou metra, nebo zda by bylo vhodnější stanovit konkrétní dny a časy.