Z Prahy až do tropického ráje. ČSA uzavřely dohodu s Air Seychelles

Letecký pohled na jeden ze seychelských ostrovů

Letecký pohled na jeden ze seychelských ostrovů Zdroj: CC BY-SA 3.0: Acp - Wikimedia Commons

České aerolinie se rozmáchly se svým podnikáním až do Indického oceánu. Vedení ČSA dnes podepsalo smlouvu s národním dopravcem Seychelské republiky Air Seychelles o takzvané codesharové spolupráci na lince Praha – Seychely.

Smlouva ovšem neznamená přímou linku z Čech do tropického ráje. S ČSA se cestující dostane do Abú Dhabi, dále bude pokračovat se seychelskými aeroliniemi. Díky sdílení kódu ale budou oba lety uváděny jako společné a dostanou se do prodejních systémů obou firem. A pasažérům bude stačit jediná letenka.

Podobná partnerství mají ČSA s řadou dalších společností, především z domovské aliance SkyTeam. „Díky této dohodě budou mít Seychelané spojení do Prahy a dalších atraktivních destinací, jako je Rusko, Bělorusko, Ukrajina a Skandinávie. Jsme přesvědčeni, že nové letecké spojení osloví i cestující z celého regionu střední a východní Evropy a přispěje tak k rozvoji seychelských aerolinek, cestovního ruchu a naší domácí ekonomiky,“ uvedl šéf ostrovní letecké firmy Cramer Ball.

Jeho protějšek v ČSA Philippe Moreels zase dodal, že nová spolupráce je v souladu s plány společnosti na další rozvoj linky do Abú Dhabi. Do budoucna by se prý spolupráce měla rozšířit i na další linky. Zpočátku se kód Air Seychelles „HM“ na lince z Prahy do Abú Dhabi objeví na třech letech Českých aerolinií týdně. OK kódem Českých aerolinií budou obdobně označeny tři týdenní frekvence Air Seychelles mezi Abú Dhabi a Seychelami. Cestující z Evropy tak budou moci využít dva lety týdně mezi Prahou a Seychelami přes Abú Dhabi a jedné týdenní frekvence opačným směrem. Rovněž do samotného Abú Dhabi létá stroj ČSA na základě podobné spolupráce s tamní leteckou firmou Etihad Airways. Dohodu obě strany uzavřely v červnu 2011.