Komerční banka spustila Covid III, program financování firem s podporou Českomoravské záruční a rozvojové banky

Komerční banka

Komerční banka Zdroj: profimedia

Komerční banka začala firmám a podnikatelům v celé České republice nabízet nové financování s podporou Českomoravské záruční a rozvojové banky. Fyzické osoby – podnikatelé a právnické osoby s maximálně 500 zaměstnanci mohou v rámci programu Covid III požádat o nové financování svých provozních potřeb. Registrace žádostí probíhá prostřednictvím online formuláře umístěného na stránkách Komerční banky.

Komerční banka už od spuštění prvního programu Covid poskytla téměř 300 úvěrů v objemu 1,3 miliardy korun. A stejně aktivní chce být i v případě právě spuštěného Covid III.

„Podpora podnikatelů a firem postižených koronavirovou epidemií je pro nás velice důležitá. Proto jsme se na řešení nepříznivé situace aktivně podíleli od začátku existence programů Covid a budeme v této podpoře i nadále pokračovat,“ uvedla Dita Pasquier zodpovědná v Komerční bance za Firemní financování. Velkou výhodou nového programu je podle ní skutečnost, že jej klienti mohou bez problémů kombinovat nejen s  předchozími programy Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) na eliminaci dopadů pandemie, ale také se standardními programy ČMZRB, jako je například program Expanze.  

Komerční banka je připravena nabídnout své služby i firmám, které o úvěry neúspěšně žádaly už v rámci programů Covid II a Covid Praha. Pro zrychlení schvalování žádostí také Komerční banka upravila své stávající procesy pro schvalování úvěrů. Žádosti tak bude schopna schvalovat mnohem rychleji, aby všem podnikatelům, kterým chybí likvidita, co nejdříve pomohla.

V rámci programu Covid III je na záruky ČMZRB vyčleněna částka 150 miliard korun (1. tranše pravděpodobně dosáhne výše až 50 miliard). Kryty mají být provozní úvěry včetně kontokorentních úvěrů nebo revolvingů se splatností až tři roky. Maximální výše úvěru je 50 milionů korun a výše záruky může být až 90 procent.