Roadshow Toyoty s alternativními pohony probíhá napříč Českem. Návštěvníci je mohou sami vyzkoušet.

Toyota Prius

Toyota Prius Zdroj: Toyota

Toyota se začátkem podzimu odstartovala podzimní roadshow po svých dealerstvích. Do prosince objede se svými auty jednadvacet míst Čech, Moravy a Slezska. Představuje v nich všechny čtyři druhy alternativních pohonů, které aktuálně nabízí.

Jednou z hlavních hvězd jedenáctitýdenní akce „Toyota roadshow“, která začala v září v Praze a v říjnu už objela Kladno, Karlovy Vary nebo Jihlavu, je druhá generace hybridního modelu Toyota C-HR. Ta se představuje v české premiéře: v úterý 31. října se ukáže v Hradci Králové, v dalších týdnech v Trutnově, Liberci či Ústí nad Labem.

Vedle C-HR reprezentující plně hybridní pohon páté generace demonstruje nový Prius plug-in hybridní technologii. Bateriový elektromobil pak zastupuje Toyota bZ4X a vodíkový elektromobil Toyota Mirai.

„Během roadshow se návštěvníci dozvídají podrobné informace o jednotlivých pohonech a technologiích. Stejně jako vloni jim jsou i letos k ruce prodejci a vyškolený personál i dotykové informační tabule detailně vysvětlující jednotlivé technologie,“ říká Michal Velička, marketingový manažer Toyota ČR.

Toyota bZ4XToyota bZ4X|Toyota

K letošní novince Toyotě C-HR je připravena i speciální zóna, kde si návštěvníci prohlédnou varianty kol a barev v rámci jednotlivých výbav a model převodovky. A v rámci soutěžního koutku si mohou zazávodit s vybranými modely Toyota ve hře Gran Turismo na PlayStation a vyhrát dárky od Gazoo Racing za nejrychlejší čas ve vybraném závodě.

S výjimkou nové generace Toyoty C-HR jsou všechny zmíněné modely k dispozici nejen k prohlédnutí, ale i k testovacím jízdám, spolu se všemi ostatními vozy v aktuální nabídce značky. Pátou generaci hybridního pohonu si tak zájemci mohou vyzkoušet v modelech Corolla a Corolla Cross.

Toyota MiraiToyota Mirai|Toyota

„V rámci naší roadshow chceme lidem podrobněji předvést všechny čtyři druhy pohonů, které aktuálně nabízíme, a dát jim možnost si je všechny vedle sebe otestovat v praxi. Pro Toyotu je to právě zákazník, kdo rozhoduje o tom, v čem bude jezdit a který druh pohonu je právě pro něj ten nejlepší. V neposlední řadě jde také o skvělou příležitost, jak ukázat naše nejnovější modely a technologické novinky,“ uzavírá Michal Velička.

Víte, že…

… jde už o druhý ročník podzimní roadshow Toyoty, loni ji navštívily tisíce lidí po celé České republice. Veškeré informace o roadshow  najdete na webové stránce https://www.toyota.cz/roadshow.

Toyota CH-RToyota CH-R|Toyota