WOOD SEEDS - plníme sliby a pokračujeme podle plánu

Tato linka zajistí precizní proskládání řeziva pro jeho sušení

Tato linka zajistí precizní proskládání řeziva pro jeho sušení Zdroj: WOOD SEEDS s.r.o.

Součástí našich investic je výrobní dřevařský areál v Břasích. Výrobní areál jsme v daném termínu zaplatili a již tedy patří naší společnosti. Nyní v něm probíhají vyklízecí a přípravné práce pro zařízení novými technologiemi a halami. 

V současné době probíhá vyřizování všech potřebných povolení pro úpravu pozemku a vytvoření základů - srovnání terénu, budování inženýrských sítí a dalších potřebných technologií. Všechny zemní práce budou dokončeny do konce roku 2022. Stavba všech potřebných hal - sušárny a skladovací haly - tak začne v lednu 2023.

Máme zaplacenou zálohu a závaznou objednávku na kompletní výrobní linku na zpracování listnaté dřevní hmoty od českého výrobce Dřevostroj Čkyně v hodnotě 48 miliónů korun s předsunutou odkorňovací linkou Basler-Zembrod za více jak 4 miliony Kč. Montáž linky je plánována na září roku 2023.

Výrobní linka pro náš areál v Břasích od Dřevostroj ČkyněVýrobní linka pro náš areál v Břasích od Dřevostroj Čkyně | WOOD SEEDS s.r.o.

Dále máme objednány dvě pásové pily pro vybavení pilnice, v hodnotě cca 10 miliónů Kč a vybíráme dodavatele na další zařízení a technologie, jako je manipulační technika - auta či nakladače, vybavení sušáren atd., v celkové ceně cca 50 miliónů korun.

Celá tato linka bude fungovat v podstatě bezobslužně. Velmi zjednodušeně to bude probíhat následujícím způsobem: dřevo se doveze na manipulační plochu odkud se po roztřídění dřevní hmoty (dle kvality, rozměrů atd…) naloží do odkorňovací linky, která pojme kmeny od 3 - 5 metrů. Z této technologie, kmeny již zbavené kůry a lýka, pokračují do pilnice značky WOOD MIZER a poté na již zmíněnou linku od Dřevostroj Čkyně. Z linky pak vyjíždí perfektně vytříděné a prokládané dřevo. Precizní proskládání je zásadní parametr při snaze docílit nejvyšší kvality dřeva. Poslední cesta tohoto, již upraveného materiálu, jsou haly kde dřevo rok odpočívá, čímž dosáhneme nejvyšší kvality a následně se přesouvá do sušáren. Cena a jakost tohoto dřeva bude patřit nejvyšším na trhu.

Další velkou výhodou našeho areálu v Břasích bude kompletní zpracování dřevěného odpadu / krajiny či piliny..../. Z tohoto materiálu budeme vyrábět např. dřevěné pelety a také vytápět budovy areálu včetně sušáren, čímž uspoříme nemalé finanční prostředky.

Více se o areálu dozvíte zde.

Pokud chcete investovat s námi, máte příležitost formou nákupu korporátních dluhopisů. V současné době naše portfolio zajišťuje výnos 8,8 až 9,5 procenta, což převyšuje aktuální míru inflace. Ta, podle ČSÚ, v květnu 2022 dosáhla 8,1 procenta.

Aktuální fotografie z úprav pozemku.Aktuální fotografie z úprav pozemku. | WOOD SEEDS s.r.o.

Více podrobností se dozvíte zde.

Vidíte tedy, že naše podnikání myslíme opravdu vážně. Kromě nákupu lesů a dřevní hmoty „do zásoby“, budujeme silný dřevařský podnik, do něhož se vyplatí investovat, zároveň přináší skvělý potenciál pro český dřevařský průmysl.

Aktuální fotografie z úprav pozemku.Aktuální fotografie z úprav pozemku. | WOOD SEEDS s.r.o.