Bydlete ve vlastním! Je ten správný čas

Hypoteční banka

Hypoteční banka Zdroj: Hypotecni banka

Přemýšlíte nad vlastním bytem či domem? Možná byste měli právě teď přistoupit od úvah k činům.

Nízké úrokové sazby a stabilní ceny nemovitostí jsou v současnosti hlavním argumentem pro nákup nemovitosti. Pokud váháte, jestli do toho právě teď jít, odpoví vám nabídky hypotečních bank. Na trhu je jich nepřeberné množství a u všech získáte nějaké výhody. Pro zájemce o hypotéku je dobré, že dnes se banky o nové klienty perou. Podmínky jsou čím dál výhodnější a vlastní bydlení tak přestává být nedostupným snem.

Například Hypoteční banka, která je největším poskytovatelem hypoték na našem trhu, nabízí od začátku dubna u většiny nabízených hypotečních úvěrů slevu 0,2 procenta z úrokové sazby. „Jaro je pro trh vždy novým začátkem. Stejně tak může být i pro ty, kteří se rozhodnou řešit své bydlení. Ke sjednání hypotečního úvěru mají v současné době výbornou startovací pozici. Úrokové sazby u hypoték jsou rekordně nízké a také nemovitosti si stále drží své nízké ceny,“ informoval Vlastimil Nigrin, náměstek generálního ředitele Hypoteční banky.

Nákup bytu nebo domu sebou nese mnohá nebezpečí. Jedním z největších je skutečná výše pořizovací ceny nemovitosti. Experti varují, že existují dva druhy cen. První jsou ceny nabídkové. Ty bývají vždy vyšší než ty, za něž se domy a byty skutečně prodávají. Ke snadnější orientaci na trhu může zájemcům o vlastní bydlení pomoci HB index, který vývoj reálných cen dlouhodobě sleduje. Více informací o něm najdete na webu hyposvet.cz.

Pokud se obáváte komplikací při výběru té správné hypotéky, pomohou vám specialisté na hypoteční úvěry. Ti umí rychle posoudit vaše možnosti, zajistí vám doklady k vybrané nemovitosti a hypoteční úvěr vám do tří pracovních dnů schválí. Kdo nepotřebuje osobní kontakt, může svou hypotéku řešit prostřednictvím internetu. Například Hypoteční banka pro tento účel zřídila Virtuální pobočku.