ČEPS obhájila rating na úrovni Aa3 se stabilním výhledem

ČEPS obhájila rating na úrovni Aa3 se stabilním výhledem

ČEPS obhájila rating na úrovni Aa3 se stabilním výhledem Zdroj: ČEPS

Akciová společnost ČEPS obhájila ratingové hodnocení na úrovni Aa3. Ratingová agentura Moody's ohodnotila stabilní a předvídatelné cashflow, transparentnost a silný finanční profil společnosti.

Akciová společnost ČEPS v roce 2020 obhájila úroveň ratingu Aa3 se stabilním výhledem. V roce 2019 se rating společnosti zvýšil z úrovně A1 na úroveň Aa3, kterou si společnost zachovala i během pandemie v loňském roce. Agentura Moody's ocenila stabilní a předvídatelné cashflow, transparentnost a silný finanční profil společnosti.

„Vysoké ratingové hodnocení umožňuje ČEPS získávat na finančním trhu peněžní prostředky s nižší rizikovou přirážkou. Vzhledem k dlouhodobému investičnímu plánu je tento fakt zásadní pro snižování nákladů, protože společnost doplňuje vlastní peněžní prostředky cizími zdroji financování,“ uvedl Martin Durčák, předseda představenstva ČEPS, a. s.

Ratingové hodnocení získala akciová společnost ČEPS poprvé v červenci 2012. Agentuře Moody's průběžně prezentuje hospodářské výsledky, regulační rámec české elektroenergetiky a další informace z klíčových oblastí rozvoje a obnovy přenosové soustavy.