Česká pojišťovna vstoupila do sdružení Solus

Česká pojišťovna

Česká pojišťovna Zdroj: profimedia.cz

Do sdružení Solus se zapojila první pojišťovací instituce, o jeho služby má zájem Česká pojišťovna. Zařadila se tak vedle banky, mobilní operátory či distributory energií.

„Kromě sektorového řešení České asociace pojišťoven, které již Česká pojišťovna využívá, chceme těžit z výhod multisektorového řešení, které nabízí sdružení Solus,“ uvedl ředitel odboru vyšetřování a vnitřní bezpečnosti České pojišťovny Jaromír Kaděra.

Česká pojišťovna se stala čtyřicátým členem sdružení. V rámci Solus spolupracují členské společnosti od roku 1999 při prevenci předlužování klientů, při omezování růstu počtu dlužníků v prodlení a při zvyšování vymahatelnosti dluhů po splatnosti.

„Zapojení České pojišťovny do činnosti sdružení Solus si velmi vážíme a je logickým vyústěním naší dlouhodobé snahy o vytvoření nezastupitelného nástroje pro řízení rizik u poskytovaných služeb v rámci jednotlivých ekonomických sektorů,“ poznamenal tajemník sdružení Solus Jan Stopka.

:

Dodal, že v současnosti Solus vede jednání i s dalšími pojišťovnami. K jejich zapojení by mohlo podle něj dojít v horizontu několika měsíců.