Česká spořitelna získala ocenění Banka roku, nejlepším bankéřem je její šéf Tomáš Salomon

Česká spořitelna
Česká spořitelna
Tomáš Salomon
Tomáš Salomon
Tomáš Salomon
6
Fotogalerie

Devatenáctý ročník soutěže Banka roku ovládla Česká spořitelna. Získala ocenění pro nejlepší banku a její generální ředitel Tomáš Salomon se stal zároveň Bankéřem roku a získal speciální cenu Mastercard Special Award za mimořádný přínos ke stabilizaci ekonomiky v době koronakrize.

V kategorii Pojišťovna roku bodovala Generali Česká pojišťovna. Pojišťovákem roku se stal, volbou svých kolegů z ostatních pojišťoven, Martin Žáček z UNIQA pojišťovny. Nejlepší hypotéku má podle poroty Hypoteční banka ze skupiny Československé obchodní banky. 

Porota cen Banka roku, kterou tvoří zástupci z oblastní byznysu, médií i akademické sféry, rozhodovala o vítězích hlavních cen Banka roku a Pojišťovna roku, oborové ceny Hypotéka roku a speciální ceny Mastercard Special Award za největší přínos společnosti v době koronakrize.

Ryze osobnostní kategorie Bankéř roku a Pojišťovák roku vybírají vrcholní představitelé finančních institucí ze svého středu. Vítěze v kategorii Banka bez bariér, kterým se pro letošek stala Československá obchodní banka, pak určují ve spolupráci s Kontem Bariéry hendikepovaní občané ve všech krajských městech republiky.

Šéf České spořitelny Tomáš Salomon si odnáší i cenu za největší přínos české společnosti v oblasti bankovnictví v době koronakrize. „Při udílení ocenění Mastercard Special Award porota zohlednila především rychlost a flexibilitu, se kterou Česká spořitelna pod vedením Tomáše Solomona v reakci na bezprecedentní situaci implementovala mnoho inovativních řešení, která měla v dané době přímý vliv na koncového zákazníka,“ doplňuje Michal Čarný, generální ředitel Mastercard pro Českou republiku a Slovensko.