Členkou vedení ČSOB se stane Hélène Goessaertová

ČSOB

ČSOB Zdroj: profimedia.cz

Hélène Goessaertová
2
Fotogalerie

Novou členkou představenstva Československé obchodní banky se stane Hélène Goessaertová, která přichází z mateřské finanční skupiny KBC. Její nominaci již schválila Česká národní banka.

 

V současnosti je Goessaertová v KBC Bank & Verzekering odpovědná za zpracování dat. Informaci deníku E15 potvrdil zdroj obeznámený s celou záležitostí.

Profesní kariéra Goessaertové je svázána převážně s belgickou finanční skupinou KBC, která vlastní Československou obchodní banku. V minulosti byla členkou představenstva KBC Ireland, ve vedení KBC Credit Investments nebo například šéfkou KBC Financial Products. Svou kariéru začínala v bankovnictví jako analytik a trader.

Zajímavostí je, že v roce 2014 si Goessaertová vzala dlouhodobé volno, aby rozjela farmářský projekt v africké Botswaně. Chtěla zde vytvořit pracovní místa. Sama později přiznala, že rychle zjistila, že ji škola nepřipravila na realitu v africké zemi.

V představenstvu ČSOB nastupuje Goessaertová za Tomáše Kořínka, který se stal šéfem Českomoravské stavební spořitelny. Ten měl na starosti řízení rizik, za což bude nyní odpovědná Goessaertová. Kromě toho bude mít na starosti úsek Compliance.

Kvůli odchodu hlavního risk manažera se v představenstvu banky přeskupovaly pravomoci jednotlivých členů vedení. Retailové bankovnictví nyní řídí Jan Sadil místo Petra Hutly, který dostal na starost právní útvar, stavební spořitelnu nebo například oblast CSR, což je společenská odpovědnost firem.

Zároveň převzal od dalšího člena představenstva Jiřího Vévody oblast úvěrování. Naopak Vévoda nyní dohlíží nad společností ČSOB Asset Management. Má rovněž na starosti oblast financí banky.

Kořínek nahradil v čele stavební spořitelny jeho dlouholetého šéfa Vladimíra Staňuru, který skončil po čtrnácti letech ve vedení tuzemského lídra ve stavebním spoření.

Kvůli odchodu hlavního risk manažera se však budou v představenstvu banky přeskupovat rovněž pravomoci jednotlivých členů vedení. Retailové bankovnictví má nově řídit Jan Sadil místo Petra Hutly, který dostane na starost právní útvar, stavební spořitelnu nebo například oblast CSR, což je společenská odpovědnost firem. Zároveň převezme od dalšího člena představenstva Jiřího Vévody oblast úvěrování. Naopak Vévoda bude mít nově na starost firmu ČSOB Asset Management.