Čtvrtletní zisk Société Générale vzrostl téměř o třetinu

Société Générale

Société Générale Zdroj: profimedia.cz

Francouzská banka Société Générale zvýšila ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o 32 procent na 1,23 miliardy eur (téměř 32 miliard korun). Oznámila to firma, která vlastní většinový podíl v Komerční bance.

Čtvrtletní zisk tak výrazně překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu společnosti Inquiry Financial odhadovali v průměru na 917 milionů eur. Tržby Société Générale se zvýšily téměř o deset procent na 6,53 miliardy eur.

Hospodářské výsledky dnes zveřejnila rovněž Komerční banka. Té za první tři čtvrtletí letošního roku klesl čistý zisk meziročně o 2,4 procenta na 11 miliard korun.

Société Générale začátkem týdne oznámila, že se dohodla na prodeji své polské divize Euro Bank. Koupí ji polská společnost Bank Millennium, která za podíl 99,8 procenta zaplatí 1,83 miliardy zlotých (11 miliard korun). Transakce je součástí plánu francouzského podniku zbavit se méně významných součástí a zaměřit se na své klíčové podnikatelské aktivity. Société Générale již v srpnu ohlásila prodej svých divizí v Bulharsku a Albánii maďarské firmě OTP Bank.