Deutsche Bank mění vedení

Deutsche Bank

Deutsche Bank Zdroj: reuters

Generálního ředitele největší německé bankovní společnosti Deutsche Bank Johna Cryana nahradil v čele podniku jeho dosavadní náměstek Christian Sewing. Oznámila to dnes banka, která potvrdila dřívější zprávy agentur DPA a Reuters. O výměně na nejvyšším postu s okamžitou platností rozhodla dozorčí rada banky.

Němec Sewing střídá Brita Cryana v době, kdy se Deutsche Bank snaží posílit svou pozici na domácím trhu. Cryan stál v čele banky necelé tři roky, investoři však přestali věřit, že se mu podaří vymanit podnik ze ztrát, píše agentura Reuters.

Deutsche Bank loni prodělala 735 milionů eur (téměř 19 miliard Kč). Ztrátová tak byla již třetí rok za sebou. Ztráta nicméně klesla téměř o polovinu ze zhruba 1,36 miliardy eur v roce 2016.

Sedmačtyřicetiletý Sewing působí ve společnosti Deutsche Bank od roku 1989. List The Times koncem března uvedl, že Cryan se dostal do sporů s předsedou dozorčí rady Paulem Achleitnerem, a to mimo jiné kvůli přístupu k čínskému konglomerátu HNA Group, který se stal největším akcionářem Deutsche Bank. "Je zcela zjevné, že vztahy mezi generálním ředitelem a předsedou dozorčí rady jsou narušené," uvedl zdroj listu The Times.