EC Financial Services rozpůjčovala téměř půl miliardy. Zisk jí loni stoupl o skoro desetinu

.

. Zdroj: Orange finance

Společnost EC Financial Services, která poskytuje hotovostní nebankovní půjčky, loni zvýšila čistý zisk o devět procent na 50 milionů korun. Obrat klesl o 23 procent na 467 milionů korun. Počet poskytnutých úvěrů meziročně klesl o 1433 na 21 524 a jejich objem se snížil o 28 milionů korun na 468 milionů. 

„Rok 2020 byl výrazně ovlivněn omezováním chodu ekonomiky i mobility obyvatel, zákonem byly stanovené odklady splátek. I přes tato omezení jsme dokázali reagovat na všechny změny, přizpůsobili jsme naše obchodní i interní procesy a i díky těmto krokům jsme splnili plánovanou ziskovost. Udrželi jsme stabilitu portfolia našich klientů, zaměstnanost a benefity včetně těch pro obchodní zástupce se naopak posílily,“ uvedl předseda představenstva ECFS Miroslav Kučírek.

V roce 2020 obsluhovala společnost EC Financial Services více než 23 tisíc aktivních klientů, což znamená v meziročním srovnání mírný pokles. Souvisí to s doplacením úvěrů některých klientů anebo nemožností prokázat úvěruschopnost při posouzení nové žádosti o úvěr. V souvislosti s ekonomickými restrikcemi podle Kučírka procento zamítnutých žádostí z důvodu nedostatečné bonity žadatele stoupá.

Nebankovní půjčky na českém trhu poskytují mimo jiné společnosti Profi Credit, Cofidis, Essox nebo Provident.

EC Financial Services je součástí investiční skupiny Natland. Síť tvoří více než 600 obchodních zástupců a stálých zaměstnanců. Společnost ECFS vystupuje pod značkou Express Cash.