EuroInovace otevírají cestu k inovativním projektům

EuroInovace otevírají cestu k inovativním projektům

EuroInovace otevírají cestu k inovativním projektům

Zvýhodněný úvěr EuroInovace od Komerční banky je určen speciálně pro malé a střední podniky, které potřebují financovat investice do inovativních projektů nebo podnikají v oblasti výzkumu a vývoje. Nabízí příznivější cenové podmínky než klasický úvěr a není administrativně složitý.

Inovace, kvalita a jedinečné know-how jsou klíčem k úspěchu a konkurenceschopnosti firem na celém světě. Zejména v nedávných měsících hospodářského útlumu hrály v řadě oborů klíčovou roli „v boji o přežití“. Každá inovace ovšem něco stojí a zdroje se hledají těžko. Řešení nyní nabízí Komerční banka a její úvěr EuroInovace.

Inovace do Česka patří

Češi na tom byli vždy z hlediska technologického pokroku velmi dobře. Mezi Aší a Ostravou vznikla a dodnes vzniká řada významných vynálezů, nápadů a nejrůznějších zlepšováků. Česká ekonomika je malá a otevřená. Domácí firmy proto nesmí usnout na vavřínech a spokojit se s tuzemskou poptávkou, která navíc v posledních letech stagnovala. Musí neustále přicházet s novými, inovativními výrobky s vysokou přidanou hodnotou. Jen tak mohou obstát na zahraničních trzích a být před konkurencí o krok napřed.

Schopnost využívat nejmodernější technologie dává zemi s kvalifikovanou pracovní sílou velkou konkurenční výhodu. Čeští podnikatelé mají dlouhodobě potenciál nejnovější technologie využívat. Problémem bývá nedostatek finančních zdrojů pro jejich zavádění.

EuroInovace pro financování inovativních projektů

Řešením může být zvýhodněný úvěr EuroInovace. Komerční banka tento úvěr připravila speciálně pro malé a střední podniky, které potřebují financovat investice do inovativních projektů nebo podnikají v oblasti výzkumu a vývoje. Využít ho mohou firmy s maximálně 250 zaměstnanci a s obratem nepřesahujícím 1,3 mld. korun.

Úvěr EuroInovace nabízí příznivější cenové podmínky v porovnání s klasickým investičním úvěrem a nižší nároky na zajištění díky záruce Evropského investičního fondu. Lze jej použít na financování provozu, investičních akcí, výrobních procesů, nových výrobků, služeb, a jejich modifikací napříč různými obory – od strojírenství, dopravy a zemědělství, až po chemický a potravinářský průmysl.

Financování inovací skutečně funguje

Komerční banka pomáhá odstraňovat významnou překážku v rozvoji inovativních projektů. Že dává úvěr EuroInovace smysl, pochopili i čeští podnikatelé a firmy. Za deset měsíců od představení programu profinancovala Komerční banka klientům investice v objemu přesahujícím 1,5 mld. korun. Celková částka, kterou mohou firmy v rámci úvěru EuroInovace vyčerpat, byla proto navýšena na 4 mld. korun.

Příkladem úspěšného čerpání je společnost Industrial Machine Service s.r.o., která se specializuje na výrobu technologických celků, ocelových konstrukcí, obráběcích celků a mechanických dílů.

„Rozhodli jsme se pro pořízení nové vodorovné deskové a stolové vyvrtávačky WF13 R DUO CNC, která představuje zásadní inovaci našeho strojního vybavení. Jde o významnou investici, kterou financujeme za podpory strukturálních fondů Evropské unie a za přispění Komerční banky a jejího úvěru EuroInovace. Výhodné podmínky úvěru EuroInovace, profesionální přístup a rychlé jednání ze strany Komerční banky jsou faktory, které nám významně ulehčily rozhodování o této investici. Věříme, že výsledky tohoto projektu ocení především naši zákazníci, kteří byli ostatně motorem vzniku celého investičního záměru,“ přibližuje investiční akci Pavel Martinka, jednatel společnosti.

V rámci úvěru EuroInovace získala společnost Industrial Machine Service dodatečné zdroje ve výši 18 milionů korun. Investice umožní firmě obrábět díly, u kterých to bylo dosud technicky neproveditelné, a uspokojit tak rostoucí poptávku zákazníků po technologiích, které zatím nejsou na trhu rozšířeny.

EuroInovace v kostce
výhodnější cenové podmínky v porovnání s klasickým investičním úvěrem
nižší nároky na zajištění úvěru
jednoduchý a flexibilní proces poskytnutí úvěru
možnost efektivně inovovat a zavádět rychle nové technologie výroby
výhodný způsob financování vlastních projektů v oblasti výzkumu a vývoje

Detailní informace o zvýhodněném úvěru EuroInovace získáte na kterékoli pobočce Komerční banky, na bezplatné Infolince KB 800 521 521 nebo u specialistů KB EU Point.