Evropská investiční banka v Praze otevřela kancelář

Sídlo EIB

Sídlo EIB Zdroj: Palauenc05 via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Evropská investiční banka (EIB) v Praze otevřela kancelář. Šéfkou místního zastoupení banky se stala Hana Kaloudová. Otevření kanceláře EIB v Praze vychází z rozhodnutí banky zřídit své pobočky ve všech členských zemích EU. Nová kancelář bude vedle kontaktu s klienty zajišťovat poradenství, uvedl na slavnostním otevření pobočky prezident EIB Werner Hoyer.

Kaloudová podle svého profilu na sociální síti Linkedin pracuje v EIB od roku 2009 jako vedoucí divize Operace a služby klientům. Dočasnou kancelář bude mít banka v pražské Klimentské ulici, stále sídlo bude hledat. Otevřením kanceláře získají veřejné instituce i soukromé společnosti snadnější přístup k informacím o možnostech financování projektů z peněz skupiny EIB i Evropského fondu pro strategické investice. Mohou zde také získat informace o produktech banky.

Prioritou EIB je zvyšovat dostupnost dlouhodobého financování pro malé a střední podniky. Banka by chtěla v ČR posílit svou podporu vědy a vývoje jako klíčových prvků dlouhodobého úspěšného hospodářského rozvoje. EIB spolupracuje na velkých projektech na úrovni státu, jejími důležitými partnery jsou ale i regiony, kde pomáhá například při zlepšování dopravní infrastruktury. EIB má nyní kanceláře v 19 členských zemích EU a v 19 zemích mimo EU. Akcionáři EIB jsou všechny členské země EU.