Exmanažer MUS Koláček o 1,1 miliardy zvýšil kapitál firmy zabývající se osobním rozvojem

Maitrea

Maitrea Zdroj: maitrea.cz

Miliardář a bývalý manažer Mostecké uhelné společnosti (MUS) Antonín Koláček zvýšil základní kapitál společnosti Maitrea o 1,1 miliardy korun. Informuje o tom pondělní vydání časopisu Týden. Firma podle vlastních informací pomáhá lidem s osobním rozvojem a sebepoznáním.

„Pro následující léta připravuje společnost Maitrea nové projekty, které jsou finančně náročné,“ odůvodnila v Týdnu zvýšení kapitálu provozní ředitelka firmy Věra Schönmannová. Navýšení kapitálu společnost uskutečnila výměnou dluhu, který Maitrea vůči Koláčkovi měla, za akcie firmy.

Z obchodního rejstříku vyplývá, že kapitál společnost navýšila už několikrát. V roce 1997 začínala jako společnost se základním kapitálem deset milionů korun, postupně se dostala až na půl miliardy, které letos na začátku března navýšila na 1,6 miliardy korun.

Maitrea provozuje v centru Prahy vegetariánskou restauraci, u Prahy má mateřskou školu, věnuje se taky vydávání magazínu a nakladatelské činnosti.

Koláček patří mezi bývalé manažery MUS, kteří aktuálně ve Švýcarsku čelí obžalobě z praní špinavých peněz a dalších finančních machinací v souvislosti s privatizací Mostecké uhelné a následných transakcí.