Exšéf české O2 a bývalý manažer PPF Budník založil investiční skupinu

Tomáš Budník

Tomáš Budník Zdroj: profimedia

Tomáš Budník se po manažerské práci ve skupině PPF rozhodl založit vlastní investiční skupinu Thein. Zaměří se hlavně na zavedené české a slovenské firmy z oblasti informačních technologií, oznámil Budník.

Šéfkou Thein se stala bývalá generální ředitelka Mountfieldu Jana Moravová. Skupina se zajímá zejména o oblast digitální transformace s důrazem na informační infrastrukturu a kybernetickou bezpečnost.

„V Theinu bychom chtěli rozvíjet společnosti, které jsou řadu let na trhu, ale dostaly se například do bodu, ze kterého už se samy nedokážou dál rozvíjet nebo v nich dochází ke generační obměně managementu,“ vysvětlil Budník.

Zdůraznil i roli firemních synergií. „Chtěli bychom propojit jejich úsilí s dalšími výjimečnými firmami a budovat silnou přítomnost na českém a slovenském trhu,” dodává zakladatel skupiny.

Skupina Thein se zformovala v dubnu 2020. Do února letošního roku Budník zastával pozici technologického ředitele telekomunikační divize PPF. V letech 2014 až 2017 působil v roli generálního ředitele O2 Czech Republic. Tehdy procházela restrukturalizací a rozdělením, během něhož se vyčlenila infrastrukturní část od obchodní, čímž vznikla společnost CETIN.